Ur något tråkigt kommer oftast något trevligt
 
I går var en speciell dag då en närståendes mamma skulle begravas. Det blev en speciell begravning också eftersom mammans skulle rullas ut och sedan sänkas ned hel, vilket inte är helt vanligt nu för tiden. Jag har varit på en sådan begravning tidigare som gjorde ett tyngre intryck, men det kan ocks berott på att jag kände den personen bättre. Denna begravningen känder för mig betydligt lättare, men jag var där och stöttade mina nära och kära. 
 
En begravning där man sänker ned kistan så som vi det gjordes i går, gör att man får en lite speciellare känsla just eftersom det är ovanligt. Det sätter på sätt och vis ett starkare avtryck hos en som människa. Jag vet bara inte om jag ska gilla ett sådant begravningssätt eller inte. Det som även kan vara jobbigt med en begravning är att man minns de begravningar man varit på och tänker då också på de personerna. Sedan maj förra året och fram tills nu så har ju jag varit på tre begravningar, vilket jag tycker är mycket på så kort tid och man kan ju undra lite varför det har blivit så; vilket jag aldrig kommer att få svar på.
 
På eftermiddagen igår kom sedan vår vän förbi oss och umgicks lite. Elise och jag hade byggt med pärlor, vilket resulterade i ett armband åt Elise och ett åt vår vän. Senare så hade vi en överraskning åt honom, så vi gav oss i väg för att köra till överraskningen. Vi hade bestämt oss för att bjuda ut vår vän på TGF och hade en otroligt trevlig kväll med god mat och dessert. Elise klarade av kvällen galant. Hon var lite uttråkad då och då, men jag tycker faktiskt att hon var relativt lugn hela tiden. Vår duktiga flicka håller på att bli stor nu!
 
Efter det trevliga restaurangbesöket for vi in om en sväng på Ica Maxi då Elise blöjor på dagis var slut. Väl där lånade vi en "bilkundvagn", så Elise kunde race:a igenom affären. Denna vagn uppskattades väldigt mycket av Elise och hon tyckte det var så roligt att hon kunde tuta. Riktigt sådana vagnar finns inte på Coop och det är otroligt bra att sådana finns för barn. Det enda negativa är om man ska storhandla då man hade behövt ha en vanlig vagn också eftersom korgen är ganska liten i bilkundvagnen. 
 
Nu är klockan snart halv sju och det är dags att dra sig mot jobb. Det är fredag och snart är det helg och man är ledig igen. Ska bli skönt!
 
 
Vårkänsla
Idag har varit en helt underbar dag, otroligt fint väder vilket jag även fått känna på. Eftersom min handledare hade med sin hund blev det en tur i solen på lunchen. Lite tjejsnack och hundbus. Där jag är på praktik nu känns verkligen helt rätt och det kommer bli otroligt tråkigt när dessa veckor är slut. 
 
I morgon ska jag få pröva och ta hand om allt morgon skruff innan den andra sjuksköterskan kommer. Såklart finns min handledare i närheten om jag är i behov av stöd, men hon kommer ha fullt upp med något jag inte direkt är insatt i. Det ska bli otroligt spännande att få ta hand om allt själv ett par timmar och jag känner mig redo, i alla fall för dessa tre-fyra timmar som det gäller. 
 
Att jag känner mig så säker och trygg i min roll beror nog allra mest på personalen jag har kring mig, samt de superduktiga sjuksköterskorna. Det är dem som får mig att våga ta mer kontroll, att våga ha ansvar att våga dirigera. Jag hoppas att jag kommer trivas lika mycket hos min nästkommande praktikplats. Annars är jag rädd att den självsäkerheten och tryggheten jag nu byggt upp raseras. Det kommer bli otroligt jobbigt att ta sig igenom de sista veckorna då. 
 
I går hade vi jour och det var spännande att se den biten av äldrevården också. Jag måste också säga att jag trivs bättre och bättre inom äldrevården också, vilket jag aldrig gjort innan. Detta kan ju bero på dem jag arbetat med. Man får så otroligt mycket tillbaka av att jobba med äldre, att se att så lite kan göra sådan stor skillnad. Just nu känner jag att jag verkligen valt rätt yrke för mig.
 
Just nu står en sockerkaka i ugnen. Ska baka ihop en sak inför en speciell sak i veckan. Jag hade tur att en speciell grej han komma i tid så jag kan genomföra min lilla överraskning. Det är därför jag inte säger så mycket nu, vill ju inte avslöja något. Ska försöka slappna av lite nu på soffan innan det är dags att lägga sig igen, ja IGEN. Tycker dagarna går så otroligt fort och jag känner att jag inte riktigt hänger med. 
 
 
 
Helgen
Då är denna helgen snart slut och ny vecka börjar. I lördags hade vi kalas för Rasmus. Hela dagen tog förberedelserna, utöver fredagen då jag bakade 8 timmar. En halvtimme innan alla gäster skulle komma togs snabbduschar av mig och Rasmus. Vi hann. Klockan 14 kom alla, eller de flesta gästerna. Rasmus fick många presentkort på Stadium, vilket är bra eftersom han vill köpa skor. Utöver det fick han ett headset från mig och Elise, samt en oerhört generös present från hans vän som bestod av en datorskärm. 
 
Rasmus var nöjd med presenterna och sedan bjöds det på chili con carne samt tårtor, kakor, chips och godis. Klockan halv nio hade alla gästerna gått och eftersom vi var hos Rasmus föräldrar samlade vi ihop våra saker och körde hemåt. Rasmus var trött och ville hem och jag skulle iväg på lite festligheter för att fira två vänner. Väl hemma packade vi upp lite av det han fått och speciellt datorskärmen som var stor; större än vi tänkt oss. Det innebar att vi fick flytta på saker för att kunna få plats med den, så nu står en 27tums skärm och pryder fint samt jag kan inte längre klaga på att jag inte ser för allt känns fem gånger större än innan.
 
Efter lite uppfräschning av smink och hår tog jag mina saker och begav mig mot festligheterna. Det blev en rolig kväll/natt som slutade med att jag inte vart hemma förrän 05:00 i morse. Det var längesedan jag var ute så länge, men det var verkligen jätteroligt och jag njöt av det för fullt. Det blev mycket dans under natten samt tjejsnack och bekantande av nya vänner. En trött jag somnade väldigt fort när jag la huvudet på kudden, dock varade inte sömnen så länge då klockan ringde vid 10.
 
Söndagen har ägnats åt bakning inför en begravning på torsdag. Det har varit både en rolig, sorgsen och glädjefylld dag. Och det är när man möter sådana människor som man verklien inser hur bra jag kommer trivas med att jobba med människor. För dessa människor som mist någon kär, där allt kännt tomt och jobbigt; det är skönt att kunna glädja dessa människor och känna att man kan göra något för dem. Jag önskar att jag hade kunnat göra mer för dem, men alla har man sina liv och ibland är det inte alltid så enkelt. 
 
Som sagt veckan är snart slut. Jag tänkte hinna plugga lite i kväll, om jag inte somnar av utmattning. Det som hinns, det hinns och man måste tänka lite på sig själv också. I morgon kommer min huvudhandledare tillbaka från sin semester, vilket gör att morgondagen blir lite speciell.