Helgens berg och dalbana
Det har varit en händelserik helg minst sagt, en helg med både bra och dåliga händelser. I fredags efter jobb mötte jag upp ett par vänner och handlade inför lördagskvällens roligheter. Gick mycket gjorde jag den dagen och det var välförtjänt att slänga sig i soffan på kvällen framför en film. 
 
Lördagen spenderades ute i åkarp dagstidning. Bad, sol och grill. Det var otroligt skönt att få svalka sig i denna medelhavsvärme som vi har just nu. Maten var god som vanligt och vi ungdomar njöt av varandras sällskap tillsammans med de vuxna. Elise fick även plockat gurka som hon sedan åt på mitten, även på vägen hem och den ligger nu i kylen i väntan på att ätas upp. 
 
Kvällen som sedan skulle bli en trevlig födelsedags fest för en vän blev inte riktigt som vi tänkt. Tänker inte gå in närmare på detta. Tråkigt att lördagen skulle sluta som den gjorde och det är så här livet är, det går upp och ner i vågor och det är väl även det som är charmen. 
 
Söndagen har spenderats i soffan framför Disney Channel och film, samt liten tupplur med Elise innan cyklade till Rasmus föräldrar för grill och glass. Nio landade vi hemma och nu ska jag begrava mig i min bok en stund innan jag kramar kudden. 
 
 
1år sedan på dagen
Nu är det exakt ett år sedan en vän till mig lämnade denna jord för nya äventyr. Äventyr som han själv uttryckte sig var redo att möta trots sin unga ålder. Det är sådana här dagar man ska minnas honom, tiden man hade tillsammans och framförallt alla underbara minnen. Jag är övertygad om att min vän sitter där uppe och har det bra, kanske till och med skrattar åt oss andra när han är på helt andra äventyr. 
Minns, men aldrig glömma för en sådan person som honom glömmer man aldrig! 
Tidsprioritering
Jag har den senaste tiden inte haft så mycket tid att få skriva av mig eller skriva lite om vad som hänt i dagarna. Jag jobbar mycket just nu, eller ja som vanliga människor gör och sedan har jag väl prioriterat lite annat före att skriva här. Elise är en av dem sakerna, samt så har jag börjat läsa en hel del böcker nu och är inne i en sådan svacka då jag bara käkar böcker. Tror jag är uppe i ca 2-3 böcker/vecka nu. Tycker det är avslappnande att läsa och skönt, en avkoppling från jobbet och från omvärlden. Jag har snart nått mitt mål om att läsa färdigt de 47 böckerna om Sagan om Isfolket. Vilket har tagit mig lång tid då annat kommit emellan mitt läsande i omgångar. Nu är jag i alla fall nere på 9 böcker som jag har kvar och innan sommaren är slut så ska jag ha slukat alla; har jag bestämt mig för. 
 
Helgen som varit ägnades åt kalas för Elise farfar på lördagen. Elise var så glad att få ge sin farfar en present och jag tror att den gjorde honom glad och förhoppningsvis hjälper honom i sin vardag. Vi köpte ett aktivitetsarmband som håller koll på dina dagliga aktivitet samt sömnen. Detta registreras sedan i en app man har och så kan man följa sin vardag, hålla koll på sin träning och må bra. Jag är själv inne på att köpa en sådan. Har ofta funderat över hur mycket jag rör mig i arbetet och det hade varit intressant och kunna få reda på detta genom detta band, men också att pusha mig lite extra till träning så att jag kan gå ner dem där jobbiga kilona som jag har kvar; de där som inte riktigt vill försvinna. Det var i alla fall ett trevligt kalas med god mat och kubbspelande för oss ungdomar. En trevlig kväll helt enkelt!
 
Under söndagen fick vi besök av min bror och hans flickvän, samt hundarna Ludde och Chips. Det blev en tur till stranden och lite badande. Dock placerade vi oss på fel ställe och det blev lite meckigt att flytta på sig, så vi gav upp till slut och tog oss hem till oss en stund i stället. De var hos oss i ca 5 timmar och  det var timmar som gick väldigt fort, hade önskat de bodde lite närmare så att man hade kunnat träffa dem lite oftare; även då min mamma. 
 
Helgen tog slut och jobbeveckan började. Först så tog jag och Elise en tur i solen med hennes balanscykel. Hon börjar nog så smått lära sig hur man gör, men behöver träna mer på balansen och fokuseringen. Men hon är så duktig. Snart 3 år och redan så duktig som hon är, lär sig relativt fort gör hon också. Just nu sitter hon och tittar på Musses klubbhus som hon tycker om och sjunger med emellanåt. 
 
Tisdag idag och jobb. I går hade vi en lång och lite bökig kväll, så jag hoppas den blir bättre idag.