Legitimerad
Nu har jag blivit legitimerad dessutom, som sjuksköterska. Fick hem pappert idag. Inget speciellt, men så otroligt betydelsefullt. Tycker nästan att de borde bakat en tårta och skickat med, nej men skämt å sido. De kunde ju dekorerat pappert lite och haft ett lite tjockare papper, men nej här spar vi på miljön så vi tar ett tunt sådant med lite text. 
 
Från och med idag den 140627 kan jag i alla fall kalla mig helt färdig som sjuksköterska och legitimerad, en legitimation som jag ska vara otroligt försiktig med. På sjukhuset där jag jobbar nu börjar jag komma in mer och mer i alla fall och det flyter bättre nu för mig. Det kommer fortfarande, kommer säkert göra det länge till, saker varje dag som jag behöver fråga om eller få uppfräschat i mitt minne. Konsten av att vara färdig men ändå inte färdig som sjuksköterska. För vi blir ju aldrig färdiglärda, dvs fullärda. Vi kommer lära oss nya saker nästan varje dag och stöta på nya saker hela tiden i vård arbete. Läsa, lära och utvecklas, det är så mitt yrke kommer att vara. 
 
På toppen av denna lycka är jag mäktigt irriterad över min lånetelefon; min egna är på lagning eller service så får se när den återvänder eller om den återvänder. Min lånetelefon är nog segare än en sengångare och jag kan knappt röra mig i telefonen. Trots segheten är det ändå en smartphone vilket är lite skumt. Förhoppningsvis får jag snart tillbaka min egna telefon som har lite mer turbo i sig. 
 
Idag har jag haft min kära vän Agneta på besök här i Malmö. Hon var hemma ett par dagar nu innan hon ska ha praktik i London. Vi mös på Espresso House med frukost innan vi tog oss in på Triangeln där jag inhandlade fler trosor till vår duktiga Elise, som använder sin ankpotta så otroligt flittigt. Blivit jätteduktig har hon och nu är hon iprincip helt utan blöja på dagen. Tänka sig hon har både slutat med nappen och snart med blöjan, så stor hon börjar bli nu vårt lilla troll. 
 
Nu kallar Sagan Om Isfolket på mig, den bokserie som jag snart läst färdigt. Så spännande, verkligen att rekommendera. Läsning och sedan kudden. I morgon blir det träning och jobb igen. 
Mando och Yogiboost
En trevlig tjej eftermiddag/kväll med god mat, vin samt regn och åska, som inte stod på vår lista. Efter maten tog vi oss en liten efterrätt av valfri smak samtidigt som vi hade en hel del skitsnack. Trevligt så där en vanlig tisdag mitt i veckan. Nu är dock huvudet trött och jag ska banemej lägga huvudet på kudden nu och susa. Natti!
 
Midsommar i Vimmerby
I helgen var det midsommar som firades i Vimmerby i småland och Astrid lindgrens värld. En liten helg just för Elise, som tycker om pippi och Emil så otroligt mycket. 
 
Fredagen då anlände vi runt halv fyra uppe i Vimmerby och kom fram till "stugan" vi hyrt. Det var fint och så där lagom för oss,  dvs Rasmus,  Elise,  hanns föräldrar och så jag så klart. Vi åt midsommar mat,  jordgubbar med grädde och hade lite kvällsnöje i form att kort- och tärningsspel. En så där lagom midsommar tycker jag. 
 
Lördagen var det dags för det som Elise väntat så länge på,  äntligen skulle hon få träffa pippi. Det blev iprincip det första vi gjorde inte på Astrid Lindgrens värld; att se pippi föreställningen. Elise fick både krama pippi och utforska både hus, häst och båt. Under förmiddagen hans även med en föreställning gällande Nils Karlsson pyssling, som hon verkade tycka vara bra. 
 
Vi tog oss igenom attraktion efter attraktion; lilla staden,  Mattisborgen, körsbärsdalen och så lat katthult kom vi också till. Där blev det även teater med hela familjen svenssons.  Fram tills nu har vädret varit okej men nu börjar vräka ner, trots det satt vi och såg hela föreställningen om Emil som stoppade huvudet i soppskålen. 
 
Lunch och därefter hade regnet upphört. Sedan kunde vi glatt shoppa lite, titta lite till,  hinna se en till pippi teater, besöks junibacken och upptäcka att Karlsson på taket var nog inte Elise grej. Lördagen började gå mot sitt slut och vi tog oss in till stan för att avnjuta en god måltid på en thai-kinesisk-svensk inspirerande restaurang. Gott var det och vi åt både huvud- och efterrätt. 
 
Söndagen packades ihop och dagens första timmar spenderades på Astrid Lindgrens värld med både pippi och Emil igen, men också hos Kajsa kavat och saltkråkan som vi ännu inte hunnit se. Efter lunch så började vi åka mot Malmö igen och vi var hemma igen runt sju på kvällen. Film, mat och mys sedan somnade vi alla gott efter en händelserik helg!