Ledighet
Då har jag varit ledig nu i två dagar. Hade min sista dag på praktiken i onsdags. Jag och den andre studenten bjöd personalen på frukost och choklad. Min handledare som började senare fick två fina halsband av mig som hon blev jätteglad för. Hon hade även en present till mig; fick en jättefin ljuslyckta i rustik rostig stil. Den passade fint in i mitt vardagsrum på mitt nya bord. Roligt att vi verkar känna varandras stil ganska så bra!
 
Torsdagen spenderades sedan med min mamma först ett par timmar, först hos oss och sedan hemma hos henne. Mamma fick sin morsdagspresent i form av ögonfransar till sin bil, som hon så länge sagt att hon velat ha. Ska bli roligt och se resultatet sedan. Efter ett par timmar med mamma mötte vi upp Lollo och sedan följde jag och Elise med henne hem till sig i Sösdala, där vi nu spenderat ett dygn och ska stanna tills i morgon innan vi åter tar oss ner till Malmö.
 
Idag har både Lollo och hennes sambo Roger jobbat, så jag och Elise har varit en tur inne i Hässleholm; strövat, lekt på lekplatser, shoppat lite och ätit lunch. Väl tillbaka fick jag Elise till att sova lite middag. Tanken är att vi ska ut till hästen, Dolly, sedan och då är det bra om Elise hare extra energi så hon orkar kvällen. Jag själv tänkte snabbt ta ut Gibson (hunden) nedanför så han får kissa och sedan tänker jag också lägga mig och vila. 
 
 
Sista betyget satt
Då har jag fått betyget från praktiken också, Väl Godkänt! Tänk att nu är alla betygen satta och jag är helt helt helt färdig. Inom loppet av ett par dagar är jag alltså sjuksköterska, sen tar det ett par veckor att få legitimationen men jag vet i alla fall att jag är sjuksköterska. 
 
Trodde slutbedömningen skulle bli knivigt i går som det var förra gången, eftersom mina lärare är lite vassa. Fast det gick som på räls och de frågade inte allt för mycket utan vi pratade lite, reflekterade, min handledare sa sitt och sedan så pang du får VG av oss. Lycklig jag!
 
Det känns konstigt dock, som om man inte riktigt har fattat det än fast man är lycklig; liksom flyger på moln. Jag är mer harmonisk just nu och så stressad. Nu längtar jag än mer till vår semester och det vet jag att lilla loppan också gör. Tjatar om bamse gör hon och tänk en vecka kvar sedan ska vi packa ner allt, fira mig x2 som det ser ut nu och sedan flyger vi. 
 
De senaste dagarnas resumé: inte så mycket har hänt direkt. Söndagen gick till att tvätta, pilla lite, städa lite och mysa på balkongen med bulle och smoothie. Sedan var den dagen slut och måndagen var det praktik, då fick jag betyg och dagen bara flöt på. Tyckte inte jag gjorde något vettigt men det tyckte tydligen avdelningen. Jag var en liten allt i allo i går. Idag ska jag på praktik som vanligt, en kvälls tur. Sen stannar jag kvar där uppe eftersom jag har morgontur på onsdag. Först ska jag upp till stan dock och inhandla lite inför att jag och den andra studenten slutar, vi ska bjuda dem på avdelningen på frukost, lite choklad och sedan ska jag köpa något litet till min handledare. Innan dess har jag lite tid och bara dra mig lite. 
Frihet!
Äntligen kan jag känna frihet, känna att mig lugn och harmonisk; slappna av helt enkelt. Denna veckan har varit jobbig och det är mycket dels på grund av min trötthet efter praktiken och dessutom mina två studiebesök som jag kommer berätta om i ett eget inlägg, men dels också på all stress i skolan. Veckan har väl egentligen inte varit så händelserik utan det har enbart varit tema praktik, så intressantare än så har det inte varit. 
 
Vad gäller skolan kan jag äntligen slappna av och njuta, för vet ni vad jag klarade den sista tentan och min praktik är i stort sett redan godkänd; jag är färdig sjuksköterska. Jag har nått mitt mål och det känns otroligt skönt efter allt slit och jobb, all tid jag lagt ner. Alla tidiga mornar, alla sena kvällar, farandes hit och dit, kämpandet av att både plugga och ta hand om livet runt omkring, att bli mamma mitt under mina studier och sedan kämpa mig tillbaka in i studielivet. Det har varit så värt det och jag är så otroligt glad att jag är där jag är just nu. 
 
Jag satt hemma hos mormor och morfar när min klasskamrat skrev till mig och undrade om jag hade klarat tentan. Tanken slog mig då att jag går in och kolla på plattformen för säkerhetsskull. Läraren hade sagt att svaret kom nästa vecka, så jag blev lite chockad när äntligen resultatet kommit. Jag vågade först inte öppna det och jag sa högt att "jag vågar inte, tänk om jag inte är godkänd...". Har mått jättedåligt över denna tentan och över att en enda tenta ska kunna sabba allt. Men när jag väl gick in så såg jag att jag var godkänd, dock trodde jag inte på det först utan fick gå in om och om igen för att till sluta känna mig säker. Jag hade klarat det!
 
Utöver vårt besök hos mormor och morfar idag har vi varit förbi vår gamla granne i förmiddags, sedan har hela dagen iprencip fram till tio spenderats hos mormor och morfar. Elise har stimmat och stojat och haft det hur kul, bra och busigt som helst med min mormor och morfar. Har nog aldrig sett henne så som hon var idag, riktigt glad och lekfull. Speciellt gentemot min morfar, som hon aldrig varit så närgången till. Det var roligt och det var dessutom skönt att få lite egentid med just dem, det har man inte så ofta och man får passa på vid sådana hära tillfällen. 
 
Nej nu ska jag ta och lägga mig och koppla av, läsa en bok och bara njuta. Frithet, det är dagens ord, veckans ord, ja årets ord!