Mr Pumpkin
Idag har varit en sådan skönt och stilla dag. Helt vindstilla ute och solen sken. Det kändes som en söndag morgon då jag cyklade till affären, inte ett ljud hördes varken från bilar eller människor. I affären köpte jag en pumpa till oss som jag och Elise skulle fixa till under eftermiddagen.
 
Vi gröpte ut och skar ut en pumpa som nu fint pryder vår balkong, tänd är den dessutom just nu. Vi tog även till vara på kärnorna och rostad dem med lite salt i ugnen, mums och kan nog bli gott nån kväll nu i höstmörkret. Jag hade tänkt spara på det andra från pumpan också, resterna, men hade ingen möjlighet till det då vår kyl är proppfull; nästa år ska jag i alla fall göra en pumpasoppa har jag bestämt. 
 
Sedan efter detta började jag med matlagningen för kvällen och Elise med sin treårstrots. Det är som om så fort man inte lägger sin tid och energi på henne så ska hon göra allt för att få den och inte på något bra sätt. Vi är i en period nu med mycket viljor i luften, mycket diskussioner och en hel del sura miner. Elise är inne i en period där hon försöker testa oss antar jag och dessutom lära känna sig själv och denna familjens regler, det vill säga vad får jag göra och vad får jag inte göra. Ibland kan det vara svårt i en sådan här period att vara helt konsekvent, men vi försöker och gör vårt bästa och det är huvudsaken. 
 
Slutpratat om det negativa. I morgon ska jag tillbaka till jobb, ska bli spännande. Känner mig inte helt hundra än, men tror inte det ska vara några problem. Så idag är alltså min uppesittar kväll för att jag ska kunna sova på dagen i morgon. Det ska bli en hel del läsning har jag bestämt mig för och någon film, precis så som jag tycker om att mysa ner mig en sådan här höst kväll.