Mr Pumpkin
Idag har varit en sådan skönt och stilla dag. Helt vindstilla ute och solen sken. Det kändes som en söndag morgon då jag cyklade till affären, inte ett ljud hördes varken från bilar eller människor. I affären köpte jag en pumpa till oss som jag och Elise skulle fixa till under eftermiddagen.
 
Vi gröpte ut och skar ut en pumpa som nu fint pryder vår balkong, tänd är den dessutom just nu. Vi tog även till vara på kärnorna och rostad dem med lite salt i ugnen, mums och kan nog bli gott nån kväll nu i höstmörkret. Jag hade tänkt spara på det andra från pumpan också, resterna, men hade ingen möjlighet till det då vår kyl är proppfull; nästa år ska jag i alla fall göra en pumpasoppa har jag bestämt. 
 
Sedan efter detta började jag med matlagningen för kvällen och Elise med sin treårstrots. Det är som om så fort man inte lägger sin tid och energi på henne så ska hon göra allt för att få den och inte på något bra sätt. Vi är i en period nu med mycket viljor i luften, mycket diskussioner och en hel del sura miner. Elise är inne i en period där hon försöker testa oss antar jag och dessutom lära känna sig själv och denna familjens regler, det vill säga vad får jag göra och vad får jag inte göra. Ibland kan det vara svårt i en sådan här period att vara helt konsekvent, men vi försöker och gör vårt bästa och det är huvudsaken. 
 
Slutpratat om det negativa. I morgon ska jag tillbaka till jobb, ska bli spännande. Känner mig inte helt hundra än, men tror inte det ska vara några problem. Så idag är alltså min uppesittar kväll för att jag ska kunna sova på dagen i morgon. Det ska bli en hel del läsning har jag bestämt mig för och någon film, precis så som jag tycker om att mysa ner mig en sådan här höst kväll.
 
 
På bättringsväg
Det är fortsatt sjukstuga för mig här hemma, men det går mot det bättre. Tanken är fortfarande att jag ska kunna gå och jobba natten mellan fredag och lördag. Just nu är jag enbart förkyld och näsan rinner och är täppt. Jag har varit trött dessa dagar och jag har nog inte sovit så mycket som jag gjort på väldigt länge. 
 
I måndags var Elise hemma med oss, då Rasmus var ledig och i går var hon även då hemma med mig för att vi ville ha en mysdag trots att jag var sjuk. Vi bakade lite emellan sovstunderna och fick ihop något halvbra resultat; cupcakes + cakepops. Det var bra för mig att ha henne hemma i går så att jag inte vänder helt på dygnet, men jag var helt slut när hon somnade igår samt hade en ordentlig huvudvärk. 
 
Idag har Elise varit på dagis vilket har gjort att jag kunnat kurera mig lite bättre, sovit lite mer och försökt bli frisk på mitt egna lilla vis. Jag fick däremot hämta henne vilket kändes lite konstigt. Har ju knappt varit ute dessa dagar, det kändes precis som när jag gått av från natt och inte sovit så många timmar; sömndrucken. Nu känns det däremot bättre och jag hoppas att jag känner mig än bättre i morgon när jag vaknar. 
 
 
Vuxen sjukstuga
Det har blivit min tur att vara sjuk, jag som typ aldrig blir sjuk. Vaknade upp med ont i halsen i morse och detta har bara stagnerat sedan och blivit värre. Känner mig förkyld, trött och allmänt sur. Känner verkligen inte för att vara sjuk just nu. Funderade hela dagen på hur jag skulle göra med min natt i morgon, men har nu bestämt mig för att det var bäst att sjuka sig; vill ju verkligen inte ta med något skit till våra kära äldre på avdelningen. Så nu blir det en sovedag i morgon också, försöka dricka mycket te och kurera mig så att jag snart är mitt friska jag igen; för jag gillar verkligen inte denna sjuklingen jag är nu.