Mycket att hinna med...
De senaste dagarna har jag inte hunnit med bloggen riktigt. Jag kom in på två kurser till förra veckan och sedan dess har jag haft fullt upp med den ena kursen då vi har inlämning nu i veckan som kommer. De två kurserna är på 25%-ig hastighet men det känns som om de är på heltid, i alla fall denna ena kursen. Då jag kom in på reserv så började jag lite efter de andra, därav att jag har haft mycket att läsa och göra. Allt detta mitt i allt annat i mitt liv. 
 
I onsdags var vi hemma hos min pappa en runda då han förra veckan fyllde 60 år. Det blev blommor och stickade inneskor till honom som present, då han inte ville ha något och vi fick absolut inte köpa något. Vi fikade, Elise lekte och vi umgicks ett par timmar innan vi tog oss hem igen. Hemma väntade mammas hund på oss, då vi passade den ett par timmar. Så senare på kvällen kom min mamma förbi en stund och för att hämta hem Chips som han heter. 
 
Torsdagen började med brunch på Ikea med min käre vän Mathilda. Lite shopping där efter så nu har vi nya gardiner i vardagsrummet och ny vaxduk i köket. Fint blev det. På eftermiddag tog jag mig förbi biblioteket för att låna lite böcker inför mina kurser. Sedan har jag bara pluggat på som tusan. Jag började mina 4 nätter i torsdags också och är nu inne på 3 av 4 strax.
 
Fredags kväll var det kalasdax för min mormor och vi gav henne och morfar teaterbiljetter till sommaren. Vi blev bjudna på god smörgåstårta och hemmalagad tårta, mycket gott och magen den var otrolig mätt när jag cyklade mot jobb. Hade dessutom med mig en bit smörgåstårta till natten att smaska på. 
 
Nätterna har gått bra nu dessa två, de har varit ganska lugna vilket har varit skönt då jag har kunnat sätta mig och plugga en del. Vill ju verkligen inte behöva göra en omtentamen, men vi får väl se och förhoppningsvis så hinner jag färdigt med inlämningen. 
 
Idag, lördag, har jag varit nere i stan med en vän för fika och myspromenad i stan. Det är sällan jag är i stan, verkligen i city så det är alltid lika kul när jag tar mig dit. Stan för mig är nog mer Mobilia eller Triangeln, idag var jag nere på Gustav adolfs torg och ner mot Stor torget. Det blev 5 böcker inhandlat på Akademibokhandeln och jag känner mig nu  graderad ett par år framåt då min bokhylla är full med olästa böcker. Jag kan inte få nog av böcker, av någon konstig anledning. 
 
Strax jobb, så får vi se vad denna natten har att erbjuda...
 
 
 
 
Måndag 26/1 och Tisdag 27/1
Måndagen började med att jag och Elise fick köra finaste Jennifer till skolan. Därefter tog vi en tur ner mot min mamma för ett par timmars besök där. Elise lekte med chips, mammas hund, som aldrig förr och hängde efter honom hela tiden vi var där. Vi tog en skogsrunda också i den lummiga skogen precis bakom mammas trädgård. Det är verkligen härligt att komma ut till en sådan miljö när vi är vana vid att se hus, trotoarer och bilar dagligen. Skog, mossa, fält och mull hör ju inte till vanligheten för oss. 
 
Efter ett par timmar där körde vi tillbaka till våra vänner som vi besökte och började med maten i väntan på att de skulle komma hem från jobb. Innan middagsdags så åkte vi en snabb tur ut till deras häst och fixade till där. Elise var lika glad för att se Dolly som vanligt och tyckte det var toppen att få hjälpa till. Middag, sedan slog vi oss ner framför brasan och tvn en stund innan Elise skulle sova. Jag spenderade sedan kvällen med stickning, läsning och umgänge med våra vänner framför tvn. 
 
Tisdag och den dag då vi skulle åka hem, samt min brors födelsedag. Han och tjejen skulle hämta oss senare på kvällen. Då vår dag dagen tidigare började ganska tidigt tog vi en seg morgon och njöt lite av lantlivet. Jennifer kom hem lite tidigare från skolan så vi körde och hämtade henne strax innan lunch, för att sedan köra ut henne till Dolly. Under tiden Jennifer red Dolly vilade jag och Elise middag. De bor ju ca 3 minuters bilfärd från sin häst, så det gick ju smidigt att hinna med det. 
 
På kvällen skulle då min bror hämta oss, det tog lite tid då de inte hittade först men till slut så kom de fram. Sedan tuffade bilen ner mot Malmö och mot restaurangen som vi skulle äta middag på. Det blev sent och Elise var väldigt trött men tog sig igenom kvällen med bravur. Dock var hon inte hungrig, åt knappt middag och var verkligen inte sugen på efterrätt heller. Däremot fick hon en ballong och den höll hon hårt i hela vägen hem, satte den sedan på sängen så nu flyger den där ovanför henne när hon ska sova; i alla fall ett par dagar till. 
 
Trevliga dagar och jag hoppas att min bror hade en bra födelsedag trots lite strul. 
 
 
 
 
Lördag och Söndag 24-25/1
Lördagen började för min del med bakning direkt när jag gick upp. Vi skulle ha gäster på kvällen och därav bakningen. Runt lunch så var det dags för mig och Elise att ge oss iväg för att inta Palladium och titta på Sjörövar Mange och Katta Pirat, en rolig och musikalisk föreställning för barn. Inte något Elise varit på tidigare och hon såg väldigt mycket framemot denna spännande timme med pirater.
 
Pirat föreställningen var verkligen en hit enligt Elise och hon fick till och med träffa och ta emot ett vykort av Sjörövar Mange. Dessutom köpte vi en CD-skiva så att hon dagligen kan lyssna på dem och invänta deras nästkommande besök i Malmö, när nu detta blir.
 
 
 
När vi kom hem tog Elise en sovstund medens jag förberedde maten inför våra gäster. Klockan 18 dök dem upp och sedan väntade en trevlig kväll med god mat samt efterrätt, handboll och lite fråge spel på detta. En sen kväll, en rolig kväll med roligt umgänge.
 
Söndagen kom och då blev det dags för mig och Elise att åka till Sösdala för ett par dars besök hos Lollo och Jennifer. Försenad buss innebar en försening till tåget och att vi fick ta ett helt annat tåg, som innebar att snälla Lollo kom och hämtade oss i Höör i stället. Sedan for vi hem till deras nya hus/gård. Hade en lugn och trevlig kväll hemma. Elise fick sin julklapp, så också dem från oss och dessutom en hel eller kanske två säckar med gamla leksaker från deras tidigare granne.
 
Elise lekte nästan helt själv hela kvällen och jag umgicks med Jennifer då hon skulle till skolan dagen efter, hon bor ju där så får passa på att umgås med henne när hon är hemma. Vår myskväll bestod av film och massage, så som de nästan brukar se ut för vår del.