Ballerinan Elise

Idag hade Elise sin första balett lektion på dansstudion Split i Limhamn. Allt gick jättebra, bättre än jag trodde. Elise har själv valt att börja på balett, hon kom nu under augusti och påpekade att hon ville börja. Efter först en fika mamma och dotter emellan på Espresso House för att få lite egentid, tog vi oss till dansstudion. Spännande med det första besöket och den första lektionen. Fick direkt bra vibrationer när vi steg in.

Det var 8 små flickor i Elise grupp och alla var nybörjare, perfekt! Alla barnen hade balettkläder på sig och fina små ballerina skor. Dansläraren verkar vara en helt underbar människa som verkar väldigt pedagogisk. Elise tyckte det var jätteroligt och frågade så fort lektionen var slut när hon ska dansa igen samt blev besviken över att hon behövde vänta en helt vecka tills nästa gång.

När vi väl kom hem ville hon direkt visa pappa och lillebror vad de lärt sig.

Ihop med fötterna och isär med fötterna, hur de fick springa på tå och hoppa i sidled, hur de skulle sträcka på benen och fötterna...

Elise är nöjd i alla fall och det var verkligen jätteroligt att se alla de små flickorna dansa och försöka härma dansläraren, vilket inte alltid är det lättaste i den åldern.

Tyvärr glömdes det bort av mig att ta en bild av Elise iförd dansutstyrseln, så det får bli till ett annat tillfälle men bjuder ändå på härliga bilder av denna stora underbara och fantastiska tös.

//Caroline

 
Tisdag 29/8

Efter den härliga måndagen med fullspäckad dag med dessutom restaurangbesök på kvällen såg jag fram emot en näst intill liknande tisdag. Jag och Emil började med att lämna Elise på skolan innan vi cyklade hem till tant för att hälsa på. Vi fikade, pratade, Emil hann vila och sedan cyklade vi tillbaka för att hämta Elise.

Dagens inköp blev inneskor till Elise att ha på skolan samt en papperskorg till sitt rum. Elise var mycket nöjd med de saker hon fick och inneskorna blev bra till skolan.

På kvällen skulle jag träffa en kompis i stan och gå ut för att äta på Mosaik. Vi hade en fantastisk trevlig kväll utan barn, både mina och hennes. Våra barn är jämngamla och hennes dotter är väl som Elise bästa kompis. De små har inte hunnit finna varandra så bra än, men det kommer väl.

Det var skönt med en kväll på tu man hand och kunna prata om allt man inte alltid kan prata om när barnen är i närheten, eller när våra män är med. Sådana tillfällen behövs verkligen och vi försöker få in dem emellanåt. Trevlig kväll togs till ända och jag var hemma strax efter nio, lagom tid.

//Caroline

Pinchos som present

Denna måndags kväll har vi spenderat på restaurang Pinchos med min bror med tjej samt mormor och morfar. Jag och min bror gav morfar detta i födelsedagspresent i juli, så nu var det dags att genomföra den. 

Vi åt gott och hade en riktigt trevlig kväll. Tycker det var en perfekt present i stället för att ge någon sak eller presentkort. Speciellt till dem som redan har allt. Nu fick vi istället njuta av deras sällskap och passa upp våra fina morföräldrar. Väldigt trevligt och jag tror även att dem uppskattar denna presenten.
 
Utöver restaurangbesöket denna måndag så har jag letat min väg genom i affärer efter byxor. Gick väl sådär, blev ett par köpa i alla fall och det är väl bättre än ingenting alls. Köpte även en keps till Emil och nya örhängen till Elise. Efter mitt besök på Mobilia cyklade jag ut till Biltema för att handla lampor till uteplatsen. Solcellslampor som vi satte på staketet. Blev faktiskt väldigt bra och ni ser resultatet nedan. 
 
Måndagen är slut och nu blir det att varva ner framför TVn en stund innan sängen kallar, i morgon väntas ytterligare en ledig dag innan jag på onsdag kväll går på mina tre nätter. 
 
//Caroline