Måndag 29/5

Måndag och en dag med en hel lista av need to do innan det var dags att ta sig till jobb. Vid nio tiden gav vi oss iväg på våra cyklar, Emil och jag på min och Elise på sin. In om Lidl och handla rosor samt lite kläder de sålde denna veckan, sen mot vår fina tant som vi skulle besöka.

Där fikade vi på mackor och på tårta, firade mors dag med hennes så här lite i efterhand. Hon är ju vår lilla tant, vår lilla extra mormor. Vi hade en mysig förmiddag där, mycket bus och lek av barnen som vanligt som resulterade i att jag fick städa en del efter dem. Vi hjälpte även tant med att ta ut hunden hon tar hand om, både Elise och Emil slogs om vem som fick hålla honom. Båda klarade av det galant, det är ju en liten hund så inte så konstigt heller.

Efter besök hos tant blev det cykelturen inom Coop för att handla blöjor men också lite smått och gott som vi ska ge Elise fröknar som tack för dessa år nu när Elise slutar. Elise har dock bytt väldigt många fröknar under dessa år och just nu är det ingen som är kvar helt sedan då hon började. Den som varit längst har nog varit där i två år i alla fall. Vi har en ny tid att se fram emot, men innan dess om tre och en halv vecka väntas ledighet för oss.

När vi handlat klart så styrdes cyklarna hemåt igen och vi var inte hemma förrän tvåtiden då jag direkt försökte få Emil att vila, som tyvärr hann somna på cykeln hem, och mig själv inför natten. Det blev en väldigt liten stund innan vi var tvungna att vakna igen, annars hade nog inte Emil somnat senare. Dock vaknade han när farmor och farfar satt där sen på kvällen, vilket dem gör då mitt och Rasmus schema överlappar. Min måndag tog sedan slut och här sitter jag nu klockan halv fyra på natten och bara längtar efter min säng där hemma, efter att få gå hem och sova. Ett par timmar kvar sedan är natt 1/4 gjord.

//Caroline

Bildbomd
 
Mors dag 2017
Söndag och mors dag som började med en härlig frukost för lilla familjen. Därefter blev det en cykeltur till blomsteraffären för att handla blommor till Rasmus mormor. Vid elvatiden blev vi hämtade av Rasmus föräldrar för en heldag av umgänge. Först blev det en tur för att inhandla en sulky som Rasmus föräldrar skulle ha hos sig och för ett billigt pris på 299 kr så var det en fin vagn. 
Ute på Almåsa där Rasmus mormor och hennes man bor nu under sommaren fanns det redan besök av Rasmus moster, hennes man och Rasmus kusinbarn. Vi blev bjudna på en god grillad lunch, härlig fika med tårta, kakor och budapestbakelse. Mycket gott för våra magar och härligt umgänge.
Det som däremot blev mindre kul är att vi misstänker att Emil är gräsallergiker. Han trillade igår med huvudet i gräset och fick en allergisk reaktion med svullna rinnande kliande ögon och en näsa som konstant rann. På vägen ifrån Almåsa blev det därav en tur till apoteket för allergiögondroppar som nu Emil ska använda sig av 2 gånger per dag. Även kontakt med BVC ska tas idag måndag för att be om allergitest för att utreda vilken allergi det handlar om, då vi inte är helt säkra på om det verkligen är gräs eller något annat. 
Efter Almåsa och apoteket åkte vi tillbaka till Limhamn för att spendera eftermiddagen/kvällen hos Rasmus föräldrar för att fira hans mamma. Vi gav henne ett presentkort på en Limhamns handduk som hon kommer kunna ha i köket. Då leveransen inte kommit i lördags på handdukarna som är eftertraktade blev det affärens lösning med ett presentkort där det stod vad som ska kunna hämtas ut. Vi hade en härlig solig dag och Emils allergi hade försvunnit när vi var tillbaka i Limhamn. 
Idag är det måndag och ny vecka väntar med jobbevecka för min del, från ikväll tills fredag morgon. Vi har även en massa annat kul inbokat under veckans gång och på fredag är det enbart 3 veckor kvar tills min semester stundar. Vi räknar ner men njuter också av denna veckan.
//Caroline