Tisdag 28/11
Efter en regnig och annorlunda arbetsdag i måndags, som började med ett hjärtstopp på morgonkvisten,  så var det skönt att tisdagen kom. Idag stod detbygga hyllor och lite belysning på förmiddagens schema. Min morfar som skulle hjälpa oss kom hit vid halv tio tiden och trots att vi behövde åka till biltema för att byta en sak så hann vi bli helt färdiga med allt som skulle göras. Elise fick hyllor i sitt rum som snart liknar ett bibliotek, vi fick hyllor till förvaring i vårt sovrum som tids nog ska döljas av ett fint draperi och sedan sattes det garderobsbelysning som tänds respektive släcks när dörrarna dras öppnas samt stängs. Vi blev väldigt nöjda och nu ska bara ett fint draperi hittas samt lite förvaringslådor.
Eftermiddagen av denna tisdag innefattade arbete för min del och så gör resten av dagarna fram tills fredag eftermiddag. Det är tur att jag älskar mitt jobb och trivs som fisken, även fast det är tungt, jobbigt, krävande, känslomässigt och så mycket mer varje dag. Som i måndags som jag skrev om i början. Det man vill efter en ledig helg är att börja lugnt, men så blev det alltså inte utan ett väldigt hastigt vaknande för oss personalen strax efter sju på morgonen. Ver ännu inte hur det gick för patienten men jag hoppas att hen överlevde.
Idag, tisdag, har det varit en mycket bättre dag på ett sätt och stressigt på ett annat. Charmen med mitt yrke, ingen dag är det andre lik och speciellt inte på akuten. Elise och Emil har under eftermiddagen och fram tills kvällen blivit passade av sin farmor och farfar då vi båda jobbade. Så blir det också i morgon. Det är tur vi har dem när det kör ihop sig! Med det sagt som sista mening önskar jag er nu en fortsatt trevlig vecka...

//Caroline

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


 


Lördag 25/11
Igår skulle jag hem till en vän för att ha en riktig myskväll med vin, trevligt sällskap, lite spa och massage. Kom hem till henne på eftermiddagen och då åkte vi ner en tur till Trelleborg för att inhandla lite mat. Väl hemma hos henne igen blev det vin, cider, lite drinkar och spel. Efter ett par timmars spel så tog vi en kvällspromenad på landet mitt över åkern kändes det som och ganska nära vindkraftverken. Väldigt fint!
Åter hos henne så tog vi på oss ansiktsmasker och spelade lite till innan det blev film och massagemys. Vi valde en gammal goding från våra lite yngre dar Meangirls. Klockan hann bli ett ungefär sedan blev det godnatt för oss tjejer. Min väns soffa blev min sovplats denna natt.  
Vi tog oss en lång sovmorgon vilket var väldigt skönt. Det är man inte bortskämd med när man har barn. Ett skönt dygn barnfritt för min del. Efter frukosten åkte jag hem ganska så fort. Klockan var tre när jag klev hem innanför dörren. Jag har haft en fantastisk helg. Först på fredagen men min kära vän och sedan igår med min andre kära vän. Dessutom har jag och barnen börjat packa fram julen, så himla mysigt! Om en vecka är det första advent och bara 24 dagar till julafton.

//Caroline 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mysfredag med kär vän
Helg och ledig fredag efter denna första vecka utan introduktion, det vill sägasjälvarbetande. Det har gått jättebra och det är verkligen kul att jobba, sen har jag ju helt fantastiska kollegor som gör att arbetspasset känns bra. Sen vet jag att det kommer finnas bättre och sämre dagar, där kommer finnas dagar då jag kommer gråta när jag går hem och känna att jag borde jobba med något annat men det kommer också finnas dagar då jag kommer känna wow vilken dag! Jag är väldigt nöjd att jag valde och framförallt vågade ta steget att byta arbetsplats. Jag  trivs väldigt bra och lär mig samt utvecklas som sjuksköterska. Steg närmare nästa mål.

Tillbaka till idag, fredag och en ledig sådan. Jag och barnen, till och med Elise för hon hade studiedag, åkte på förmiddagen till vår fina tant för att fika och umgås med henne lite. Efter ett par timmar med samtal, lek och stök åkte vi åter hem. Lite vila och sedan börjades det plockas fram lite julsaker så smått. Till middagen väntade vi besök av en vän till mig från Helsingborg, som jag inte träffat sedan augusti. Väldigt roligt och mysigt att få ha henne här denna fredag. Det blev en taco-fredag med idolmys innan hon åkte hem igen. En väldigt trevlig fredag som jag gärna gör om snart igen!

//Caroline 

(null)