Kalas med stort K!

Denna helgen har ju enbart inneburit kalas efter kalas. I morgon, söndag, blir för oss en vanlig söndag i alla fall. Vilket innebär simskola för båda barnen. 

I fredags hade vi kalas för hela tjocka släkten och det gick jättebra. Mycket folk, vår stora härliga familj, släkt och vänner var här på mat och fika. Fina presenter fick både Elise och jag. Vi hade alla en trevlig kväll. Recept på kakan kommer i ett annat inlägg. 

Lördagen bestod även den dagen av kalas, denna gången barnkalas. Elise hade fyra kompisar som kom för en tjejkväll med pyssel, pizza, lek, dans, marängswiss, godispåse letande och ännu mera lek. En helt fantastisk dag har det varit och jag talar nog för hela lilla familjen att vi nu är trötta efter denna aktiva helg. Elise har dessutom en vän som natt gäst idag, så en helt vanlig söndag morgon blir det allt inte. Vi ser i alla fall fram emot en förhoppningsvis lugn söndag. Insåg dock att vi i morgon ska få träffa fina Agneta innan Emils simning, hon är här i Sverige på besök så även hon fyllt år. Kul! Så en helt vanlig söndag blir det ju inte, men lugnare än fredag och lördag hoppas jag.

//Caroline

Vår stora 6-åriga tjej!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Elise födelsedag hurra, hurra, hurra! 

Tänk att för 6 år sedan just vid denna tiden ungefär så blev jag flyttad till förlossningen och det dröjde ytterligare ett halvt dygn innan vi fick träffa vår först födde tös. En då väldigt lite tjej som var alldeles för trött för att vilja börja äta. Vi fick tvångs mata henne och efter en vecka så piggade hon på sig. 
Första året fick fort och Elise hade tidigt en envis vilja av stål. Nu 6 år senare har hon fortfarande en envis vilja som hon visar oss näst intill varje dag. 
Morgonen började med sång och presenter. Av oss fick hon en kamera med kamera väska och en disco lampa inför hennes kommande disco kalas påverkar lördag. Ikväll ska hela tjocka familjen komma och fira vår stora flicka vilket vi ser fram emot. Vi hoppas att det fina vädret som infinner sig nu stannar till ikväll så att även uteplatsen kan nyttjas. 
Alla er andra önskar jag en trevlig fredag!

//Caroline

För-firande av en blivande 6åring

Idag hade vi min mormor och morfar på besök för att fira Elise då de inte är hemma när vi ska ha kalas. Elise har väntat hela dagen på att de ska komma och frågade var femte minut hela eftermiddagen. Vid strax innan fem tiden kom dem och hade med sig både present (-er) samt blomma till mig. 

Jag hade lagat en höstig kycklinggryta som vi alla åt med god aptit. Väldigt enkel och väldigt god. Kan det liksom bli enklare än kyckling, bacon, svamp, rödvinssås och vatten?! Och koka ihop det så klart. Ris till och lite sallad.  Mums!
Efter maten hade jag gjort en tarte tartin, fransk äppelkaka. Man kan väl säga att den gick och äta men jag behöver nog träna på utseendet, eller ja på att göra den. Tror definitivt den kan vara mycket godare om man får den till att bli helt bra. 
Annars så hade vi en trevlig kväll, två speedade barn och trötta också för den delen, trevligt sällskap. Elise fick presenter, örhängen och klänning av dem. Hon blev jätteglad och ville direkt ha på sig allting. Tror Elise längtar tills fredag då hon fyller år och resten av nära och kära kommer för att fira henne!

//Caroline