Ledighet = rolighet
Fredagen började med att vi skulle avtacka kollegor som slutar. Detta gjorde vi på restaurangen Carib kreol i närheten av Södervärn. En karibiskt inspirerad restaurang, men mat och smaker man inte brukar använda/laga. Otroligt goda smaker, annorlunda kryddor och en upplevelse av att känna att man var i Karibien.  Vi hade en trevlig kväll med mat och goda drinkar. Elva var jag hemm, lagom med tanke på att det var min tur att ta hand om loppan dagen efter.  
 
 
Lördag förmiddag spenderades hos min pappa, med buss, skratt, fika och lek. Elise har alltid lika roligt där och man ser att min pappa är så glad för henne.  Där spenderade vi morgonen innan det var dags att ta sig hemåt för att åka iväg på kalas. Vi var dessutom lyckligt lottade att få gå på två stycken samma dag. 
 
 
 
Först så åkte vi iväg och firade Gisela och Lasse. Det bjöds på enormt god smörgåstårta och underbart snacks efteråt. Elise lekte och busade med alla som aldrig förr,  trivdes som fisken. Det märktes dock att hon inte sovit middag för hon var helt uppe i varv och sökte allas uppmärksamhet hela tiden, hon ville vara i centrum och alla skulle lägga sina ögon till henne. 
 
Efter ett par timmar där for vi iväg till kalas nummer två och firade Erik som blev 20 år. Även där fick vi smaka god efterrätt, snacks och lite speltid för oss ungdomar ; om man nu fortfarande kan räkna oss som det. En trevlig kväll som varade till midnatt och det var med trötta ögon vi tog oss hem till vår säng. Elise hade somnat efter envisa på kalaset, men sov hela vägen hem iprincip och sov sedan hela natten utan problem.  Hon sov trots ovädret som drog in över Malmö och det åskade och smällde och regnade värre än någonsin från småtimmarna och fram på morgonen. Enligt tidningarna är här översvämningar i Malmö, inget jag har sett än så länge men vi hade tänkt ge oss ut och handla efter att tvättandet är klart; vi får väl se om vi kommer fram.... 
 
Nytt och fräscht
Idag har jag varit en tur på Mobilia då jag var i behov av nya bh:ar och underkläder. Det blev inhandlat ett par stycken av varje sort. Hittade även ett par skor till mig och ett par till Elise för en hyfsat liten peng. Elise blev superglad och ville direkt använda dem. Nu till det som jag verkligen vill skriva om. Jag är ju medlem på en sida på Facebook som handlar om att man återbrukar saker både genom nyköp och genom äldre tekniker. Har länge tittat på något som heter dekorplast. En form av plastpapper man kan klistra på saker och på så sätt förnya eller ge saker en ny look. Av rent intresse var jag inne på Panduro Hobby, eftersom jag bara älskar att gå och fantisera i pysselbutiker. Där hittade jag då ett dekorplast i valnötsträ, eller ja det skulle föreställa det. Lagom pris, ja så varför inte köpa med en rulle hem och prova. 
 
Nu har jag efter lite trix och fix då pysslat lite i köket och satt dekorplats på vissa ytor som tidigare hade en tråkig gråprickig yta. Köket har nu med enbart lite dekorplats livats upp och ser betydligt fräschare ut. I och med att det är plast är den också otroligt enkel att torka av. Är så nöjd. För en billig peng som ca 50 kr kan man då liva upp ett rum. Ni ser bilder nedan på hur det såg ut tidigare och hur det ser ut nu. 
 
 
Målarstuga
De senaste två dagarna så har jag och Elise ägnat oss åt eftermiddags måleri. Elise har målat fina teckningar och jag har målat lite jag också, fina blev dem. Oftast så vill Elise direkt när hon kommer hem titta på tv, men jag försöker att inte låta henne göra det utan aktiverar henne i stället med olika saker. Just nu är vi som sagt inne i en kreativ fas. 
 
För mig är det viktigt att Elise utvecklar alla sina sinnen och när jag var lite älskade jag att måla. Kunde sitta i flera timmar och bara måla. Elise verkar också tycka detta är roligt, sen kanske hon är lite för liten för att sitta i flera timmar; men en halvtimme eller så är hon nog fokuserad. 
 
Snart börjar min lediga helg också. Ska bli skönt. Denna helgen har vi kalas inplanerade. Först på fredag ska jag ut med jobb och äta, då det är många som ska sluta. Ska bli trevligt och lära känna sina kollegor bättre, ha en rolig kväll med säkerligen skratt och en hel del prat. Det är ju trots allt på denna avdelning jag ska befinna mig i ett år framöver och då är det viktigt att lära känna varandra, kunna ha roligt och hitta på saker för att stärka oss som personal. 
 
I helt andra tankar så hade både jag och Rasmus glömt/missat att dagis har stängt i morgon, men som tur väl är så är Rasmus ledig. Dock skulle han till banken, men det löser sig antingen får Elise följa med eller så får bankmötet bokas om. Det är i alla fall tur att han var ledig, tänk om vi båda hade jobbat?! Har glömt att berätta att jag fått mitt nya schema och jag är ganska nöjd med det. Jobbar fortfarande varannan helg, men är lite mer ledig än tidigare samt har ett glapp mitt i på ca en vecka där jag är helt ledig. Skönt!
 
Onsdag och det är kväll, dagen är snart slut och i morgon är en ny dag. Snart börjar Idol och soffmys...