Midsommar i Vimmerby
I helgen var det midsommar som firades i Vimmerby i småland och Astrid lindgrens värld. En liten helg just för Elise, som tycker om pippi och Emil så otroligt mycket. 
 
Fredagen då anlände vi runt halv fyra uppe i Vimmerby och kom fram till "stugan" vi hyrt. Det var fint och så där lagom för oss,  dvs Rasmus,  Elise,  hanns föräldrar och så jag så klart. Vi åt midsommar mat,  jordgubbar med grädde och hade lite kvällsnöje i form att kort- och tärningsspel. En så där lagom midsommar tycker jag. 
 
Lördagen var det dags för det som Elise väntat så länge på,  äntligen skulle hon få träffa pippi. Det blev iprincip det första vi gjorde inte på Astrid Lindgrens värld; att se pippi föreställningen. Elise fick både krama pippi och utforska både hus, häst och båt. Under förmiddagen hans även med en föreställning gällande Nils Karlsson pyssling, som hon verkade tycka vara bra. 
 
Vi tog oss igenom attraktion efter attraktion; lilla staden,  Mattisborgen, körsbärsdalen och så lat katthult kom vi också till. Där blev det även teater med hela familjen svenssons.  Fram tills nu har vädret varit okej men nu börjar vräka ner, trots det satt vi och såg hela föreställningen om Emil som stoppade huvudet i soppskålen. 
 
Lunch och därefter hade regnet upphört. Sedan kunde vi glatt shoppa lite, titta lite till,  hinna se en till pippi teater, besöks junibacken och upptäcka att Karlsson på taket var nog inte Elise grej. Lördagen började gå mot sitt slut och vi tog oss in till stan för att avnjuta en god måltid på en thai-kinesisk-svensk inspirerande restaurang. Gott var det och vi åt både huvud- och efterrätt. 
 
Söndagen packades ihop och dagens första timmar spenderades på Astrid Lindgrens värld med både pippi och Emil igen, men också hos Kajsa kavat och saltkråkan som vi ännu inte hunnit se. Efter lunch så började vi åka mot Malmö igen och vi var hemma igen runt sju på kvällen. Film, mat och mys sedan somnade vi alla gott efter en händelserik helg!