Kalla fakta - om vården
Tittade precis på ett avsnitt från Kalla fakta - Om vården. Som handlar om hur vården idag fungerar på ett väldigt dåligt sätt, som missgynnar människor i vårt land. Först följs en man vars liv tog slut enligt anhöriga och personal som gått igenom mannens journal. Detta är ju förfärligt. Denna mannen blev runt skickad till otroligt många instanser på enbart 16 månader, tappade 15 kg i vikt utan att någon resignerade över detta. 
 
Under avsnittet fick man även följa en familj med en cancersjuk pojke, där föräldrarna var 3e vecka måste ringa in och boka plats för att pojken ska kunna få sina cellgifter. Sedan ser man hur sjukhuset bara dagar innan ringer och avbokar pojken då ingen plats finns. Det är förfärligt. Mamman berättar även hur hon måste informera och utbilda personal hon ibland möter då de olika sjukhusen har olika journalsystem och inte kan läsa på tidigare information som skrivits i ett annat system. 
 
Sådant här borde inte ens få finnas och det är riktigt hemskt hur detta får lov att förekomma. Gå in och se avsnittet, verkligen värt att se och alla borde se detta för att kunna skapa en förändring.